Groentes zijn een hele belangrijke aanvulling voor een gezonde levensstijl.
Door de verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten die je ermee binnenkrijgt, valt er veel
gezondheidswinst te behalen.
Een goede manier om extra groente binnen te krijgen, is door een salade te eten als lunch.
Het is super simpel om zelf een voedzame salade samen te stellen. Ideaal als je restjes groente en kruiden over hebt.
Neem je de salade mee naar werk? Dan kun je de natte ingrediënten beter apart houden en pas
toevoegen op het moment dat je de salade gaat eten.
Probeer deze heerlijke salade en kijk ook eens op de website van Leef Puur Natuur.
SALADE NIÇOISE MET MAKREEL EN EEN ZACHTGEKOOKT EITJE
Ingrediënten:
100 gram gerookte makreel
1 ei
100 gram schone sperziebonen
⅓ komkommer,
in halve maantjes
10 gram hazelnoten, grof gehakt
20 gram olijven
25 gram kappertjes
DRESSING
1 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
½ el appelciderazijn
-
- Kook ruim gezouten water in een pan en kook het ei in 7 – 9
minuten zacht en de sperziebonen in 5 – 6 minuten beetgaar.
Giet daarna af en laat het ei schrikken onder koud stromend
water. - Pluk de gerookte makreel met 2 vorken uit elkaar.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gerookte makreel, de sperziebonen, de komkommer, de olijven, de hazelnoten en de kappertjes op een bord en schenk de dressing over de salade. Pel het ei, leg het op de salade en snijd het ei open. Bestrooi het ei met nog wat extra peper en zout.
Deze salade kun je tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Omdat deze salade geen sla bevat die slap kan worden, kun je de dressing er prima doorheen roeren als je de salade de avond van tevoren maakt of meeneemt voor onderweg of op kantoor!
- Kook ruim gezouten water in een pan en kook het ei in 7 – 9